Haalbaarheidsonderzoek

Doel van een haalbaarheidsonderzoek is vast stellen of het inzetten van een re-integratietraject, meestal 2e spoor, zinvol en/of haalbaar is. Aan de hand van de beperkingen, meestal vastgesteld door bedrijfsarts en verwoord in een arbeidsdeskundig rapport, wordt onderzocht of er bemiddeling naar passend werk mogelijk is op de arbeidsmarkt.

Een haalbaarheidsonderzoek kan worden ingezet indien het arbeidsdeskundigrapport aan geeft dat er (bijna) geen arbeidsmogelijkheden zijn. Ook kan het zijn dat een deskundigenoordeel van het UWV toch bepaalde mogelijkheden op de arbeidsmarkt adviseert, ook dan is een haalbaarheidsonderzoek naar deze mogelijkheden een kort maar juist onderzoekstraject, waarbij praktijkonderzoek deel uitmaakt van het traject.

Tenslotte adviseert Opus Vitae een haalbaarheidsonderzoek indien bij werkgever en/of werknemer een volledige arbeidsongeschiktheid wordt vermoed op basis van verzamelde gegevens en ervaringen. Dit geeft veel duidelijkheid en voorkomt onnodige kosten, tijd en energie en/of eventuele conflicten.

Waarom een haalbaarheidsonderzoek van Opus Vitae

Ervaring met haalbaarheidsonderzoeken in allerlei branches, met overtuigende conclusies.

De meeste haalbaarheidsonderzoeken van Opus Vitae leiden tot IVA of WGA 80-100%

Een haalbaarheidsonderzoek beperkt vaak de kosten (voor bijvoorbeeld 2e spoor traject), spaart tijd en energie van zowel werkgever als werknemer. Vaak wordt vastgesteld dat een vrijstelling van verdere re-integratie trajecten mogelijk is.

Open chat
1
Hallo, Heeft u een dringende vraag? Stel die dan snel via WhatsApp! Wij helpen u graag
Powered by